Το σχολείο μας

Διευθυντής : Τάκος Σπυρίδων Α' τάξη: Τραχανή Ρίτα Β' τάξη: Φιλίππου Άννα Γ' τάξη: Κυργιαλάνη Δήμητρα Δ' τάξη: Καλαϊτζη Αλεξάνδρα Ε' τάξη: Κατσιούλης Χρυσόστομος ΣΤ' τάξη: Παρθενόπουλος Φώτιος Αγγλικά: Σταθάκη Υπατία Φυσική Αγωγή: Κωνσταντάκη Μαρία Τμήμα Ένταξης: Γούναρης Σταύρος Ειδικής Αγωγής/Παράλληλη Στήριξη: Καφαλτζή Αικατερίνη, Κυροπούλου Ευθυμία, Σερέτη Ναταλία Κοινωνική Λειτουργός: Μπούσιου Κριστιάνα Ψυχολόγος : Νικόπουλος Γεώργιος

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

                                                     Σαν σήμερα 22 Οκτωβρίου 



362 π.Χ: Ο ναός του Δαφνίου Απόλλωνα, έξω από την Αντιόχεια, καταστρέφεται από μία μυστηριώδη πυρκαγιά.
 
1798: Δυνάμεις του Αλή πασά από 4.000 πεζούς και 3.000 ιππείς με επικεφαλής τον ίδιο και τον γιο του Μουχτάρ επιτίθονται κατά της Πρέβεζας όπου αμύνονται 1.000 έλληνες και γάλλοι υπό τον στρατηγό Λα Σαλσέ. Η μάχη είναι ιδιαίτερα φονική. Ο Αλή τελικά καταλαμβάνει την πόλη και την παραδίδει στις φλόγες.

1824: Μεσούντος του Εθνικού Ξεσηκωμού, ο υπουργός Εξωτερικών, Γρηγόριος Δικαίος -Παπαφλέσσας, εισβάλλει στην Αρκαδία για να πλήξει τους οπαδούς του Κολοκοτρώνη, κατά τη διάρκεια του Β' Εμφύλιου Πολέμου.

 1912: «Το αντιτορπιλικό "Ιέραξ", υπό τον κυβερνήτη Αντώνιο Βρατσάνο, απελευθερώνει με άγημά του τα Ψαρά. Την ίδια μέρα, Σώμα Προσκόπων υπό τον οπλαρχηγό του Μακεδονικού Αγώνα καπετάν Γιαγκλή διώχνει την τουρκική φρουρά της Νιγρίτας, απελευθερώνει την πόλη και εγκαθιστά τις ελληνικές αρχές.

1923: Φιλομοναρχικό στρατιωτικό κίνημα, υπό τους στρατηγούς Λεοναρδόπουλο και Γαργαλίδη, καταστέλλεται από τους Πλαστήρα και Πάγκαλο.

1931: Στρατιωτικές ενισχύσεις των Άγγλων καταφτάνουν στην Κύπρο. Διαδηλώσεις σε όλο το νησί για την ένωση με την Ελλάδα.

1975: Το σοβιετικό διαστημόπλοιο «Βενέρα 9» προσγειώνεται στην Αφροδίτη, απ' όπου στέλνει φωτογραφίες.

2008: Η Ινδία εκτοξεύει προς τη Σελήνη το πρώτο μη επανδρωμένο διαστημόπλοιό της, το «Τσαντραγιάν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου