Το σχολείο μας

Διευθυντής : Τάκος Σπυρίδων Α' τάξη: Τραχανή Ρίτα Β' τάξη: Φιλίππου Άννα Γ' τάξη: Κυργιαλάνη Δήμητρα Δ' τάξη: Καλαϊτζη Αλεξάνδρα Ε' τάξη: Κατσιούλης Χρυσόστομος ΣΤ' τάξη: Παρθενόπουλος Φώτιος Αγγλικά: Σταθάκη Υπατία Φυσική Αγωγή: Κωνσταντάκη Μαρία Τμήμα Ένταξης: Γούναρης Σταύρος Ειδικής Αγωγής/Παράλληλη Στήριξη: Καφαλτζή Αικατερίνη, Κυροπούλου Ευθυμία, Σερέτη Ναταλία Κοινωνική Λειτουργός: Μπούσιου Κριστιάνα Ψυχολόγος : Νικόπουλος Γεώργιος

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018



Θέμα: «Έκθεση Μαθητικής Φωτογραφίας»
  

         Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας σε συνεργασία με το σωματείο ‘’Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων’’  και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προτίθεται να διοργανώσει Έκθεση Μαθητικής  Φωτογραφίας με θέμα: ‘’Φωτογραφίζοντας Μνημεία της Μαγνησίας’’.
Η έκθεση  θα απευθύνεται στους μαθητές της Δ’, της Ε’ και Στ’ Δημοτικού, καθώς και στους  μαθητές όλων των τάξεων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Στόχος της έκθεσης είναι αφενός μέσα από την φωτογραφική ματιά και τη φωτογραφική τέχνη οι μαθητές να προσεγγίσουν και να γνωρίσουν την Ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής μας και αφετέρου να δοθεί δυνατότητα από τους ίδιους τους μαθητές να δημιουργήσουν ένα φωτογραφικό αρχείο των τοπικών μας μνημείων σε κάθε σχολείο, το οποίο θα αποτελέσει μέσο εμπλουτισμού της γνώσης της τοπικής μας  ιστορίας.
Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να φωτογραφίσουν μνημεία στο χρόνο, αρχαιολογικούς χώρους, κτίρια με πλούσια και πολύμορφη αρχιτεκτονική κληρονομιά, αρχοντικές και απλές κατοικίες, ντόπιας αρχιτεκτονικής, αυθεντικά έργα λαϊκής τέχνης, εκκλησιές, μοναστήρια, καμπαναριά, μνημεία διάφορα τα οποία αναδεικνύουν την ύπαρξη του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής μας, χώρους πολιτισμού της Μαγνησίας κλπ. Η φωτογράφιση μπορεί να πραγματοποιείται από τους μαθητές κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών επισκέψεων με το σχολείο τους, ή μέσα από  ατομική τους επίσκεψη.
ΒΡΑΒΕΙΑ- ΕΠΑΙΝΟΙ
Παράλληλα θα απονεμηθούν 5 βραβεία  (1ο ,2ο ,3ο, 4ο, 5ο) και τρεις έπαινοι (1ος ,2ος ,3ος, 4ος, 5ος,)
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
1.         Κάθε σχολείο  μπορεί να υποβάλει από ένα έως 10 έργα συνολικά το ανώτερο, αποτυπώνοντας διαφορετικά μνημεία τα οποία αναδεικνύουν την πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής μας.
2.         Στην έκθεση γίνονται δεκτές μόνο φωτογραφίες που δεν έχουν υποστεί ηλεκτρονική επεξεργασία  ή έχουν υποστεί επεξεργασία σε τέτοιο βαθμό που δεν παραποιούν την πραγματικότητα.
3.         Οι διαστάσεις της φωτογραφίας θα είναι 20x40  εκατοστά στα 300 pixel/intc. και θα υποβληθούν με απλή κορνίζα έτοιμες για την έκθεση.
4.         Γίνονται δεκτές έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες.

ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

1.         Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα της πόλης μας, η οποία προσεχώς θα ανακοινωθεί, παράλληλα με την γνωστοποίηση της  κριτικής επιτροπής.
2.         Χρόνος πραγματοποίησης της έκθεσης τέλος Απριλίου 2018.

3.         Οι φωτογραφίες υποβάλλονται με πλήρως συμπληρωμένο το ‘’Δελτίο Συμμετοχής’’ το οποίο ακολουθεί.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
Οι φωτογραφίες θα πρέπει να έχουν φτάσει στους διοργανωτές έως 20 Απριλίου 2018. Οι συμμετοχές υποβάλλονται στα γραφεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων αντίστοιχα τον κ. Αντώνη Αντωνίου και την κα Σοφία Κανταράκη.
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
1.         Η  σύνθεση της κριτικής επιτροπής θα καθοριστεί από κοινού με τους συν διοργανωτές.
2.         Η απονομή των διακρίσεων θα γίνει την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης.

ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Κάθε φωτογραφία θα συνοδεύεται από το ‘’Δελτίο Συμμετοχής ‘’με τα παρακάτω στοιχεία.

Στοιχεία Σχολείου :
Όνομα Διευθυντή  :
Όνομα μαθητ/τριας: 
Επώνυμο :
Τάξη:
Διεύθυνση:
Τηλέφωνο:
Τίτλος Φωτογραφίας:     



                                                                                            Ο Διευθυντής Π.Ε. Μαγνησίας

                                                                                                  Γεώργιος  Πολύζος
                                                              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου