Το σχολείο μας

Διευθυντής : Τάκος Σπυρίδων Α' τάξη: Τραχανή Ρίτα Β' τάξη: Φιλίππου Άννα Γ' τάξη: Κυργιαλάνη Δήμητρα Δ' τάξη: Καλαϊτζη Αλεξάνδρα Ε' τάξη: Κατσιούλης Χρυσόστομος ΣΤ' τάξη: Παρθενόπουλος Φώτιος Αγγλικά: Σταθάκη Υπατία Φυσική Αγωγή: Κωνσταντάκη Μαρία Τμήμα Ένταξης: Γούναρης Σταύρος Ειδικής Αγωγής/Παράλληλη Στήριξη: Καφαλτζή Αικατερίνη, Κυροπούλου Ευθυμία, Σερέτη Ναταλία Κοινωνική Λειτουργός: Μπούσιου Κριστιάνα Ψυχολόγος : Νικόπουλος Γεώργιος

Τρίτη 29 Μαΐου 2018

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ-HELMEPA

Την Παρασκευή 25 Μαϊου 2018 πραγματοποιήσαμε με τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ' τάξης σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα Αλοννήσου εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας Τσουκαλιά στα πλαίσια της εκστρατείας "Ας καθαρίσουμε την Ευρώπη" της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος HELMEPA. 
Η εκστρατεία "Ας καθαρίσουμε την Ευρώπη" έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση όλων για ένα καθαρό περιβάλλον χωρίς απορρίμματα προωθώντας το τρίπτυχο "Μείωση-Επαναχρησιμοποίηση-Ανακύκλωση". Συμμετέχοντας σε εθελοντικούς καθαρισμούς βοηθάμε στη λύση του προβλήματος, ευαισθητοποιώντας τους γύρω μας και βελτιώνοντας την επιστημονική μας γνώση για τις ποσότητες, τους τύπους και τις πηγές προέλευσης των απορριμμάτων, ώστε να υιοθετήσουμε τις κατάλληλες πρακτικές. 
Οι μαθητές και οι μαθήτριες χωρίστηκαν σε ομάδες και η κάθε ομάδα είχε αναλάβει τη συλλογή συγκεκριμένου τύπου απορρίμματος π.χ. πλαστικά, γυαλί, χαρτί, μέταλλα-αλουμίνιο, διάφορα άλλα υλικά μη ανακυκλώσιμα. Με θλίψη παρατηρήσαμε όλοι οι συμμετέχοντες την ποσότητα που καταλάμβαναν τα πλαστικά απορρίμματα σε σύγκριση με τα υπόλοιπα και όλοι καταλήξαμε στο συμπέρασμα της επιτακτικής ανάγκης μείωσης της χρήσης πλαστικών αντικειμένων και ανακύκλωσής τους. 
Ευχαριστούμε πολύ το Λιμενικό Σώμα Αλοννήσου για τη συνεργασία και την οργάνωση της δράσης καθώς και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αλοννήσου που μας μεταβίβασε στον χώρο της παραλίας.  Ένα μεγάλο μπράβο στους μαθητές και στις μαθήτριες για τον ζήλο που υπέδειξαν και για τον εθελοντισμό τους για τον καθαρισμό της παραλίας.
Παρακάτω ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τη δράση: 











































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου