Το σχολείο μας

Διευθυντής : Τάκος Σπυρίδων Α' τάξη: Τραχανή Ρίτα Β' τάξη: Φιλίππου Άννα Γ' τάξη: Κυργιαλάνη Δήμητρα Δ' τάξη: Καλαϊτζη Αλεξάνδρα Ε' τάξη: Κατσιούλης Χρυσόστομος ΣΤ' τάξη: Παρθενόπουλος Φώτιος Αγγλικά: Σταθάκη Υπατία Φυσική Αγωγή: Κωνσταντάκη Μαρία Τμήμα Ένταξης: Γούναρης Σταύρος Ειδικής Αγωγής/Παράλληλη Στήριξη: Καφαλτζή Αικατερίνη, Κυροπούλου Ευθυμία, Σερέτη Ναταλία Κοινωνική Λειτουργός: Μπούσιου Κριστιάνα Ψυχολόγος : Νικόπουλος Γεώργιος

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Δημοτικού Σχολείου Αλοννήσου

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες της Α' και Β' τάξης του σχολείου μας για τα υπέροχα χριστουγεννιάτικα θεατρικά που ετοιμάσανε και μας παρουσιάσανε με την πολύτιμη βοήθεια των δασκάλων τους, Βαλάντη Χολίδη και Έλενας Τορνικίδου,  χτες στο αμφιθέατρο του Δήμου. 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α' τάξης μας παρουσίασαν το παραμύθι της Ευγενίας Φακίνου "Το Αστέρι των Χριστουγέννων", την ιστορία, δηλαδή, του αστεριού που τοποθετούμε στην κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου μέσα από την γέννηση του Χριστού, τους τρεις μάγους με τα δώρα και το πώς καλοδέχτηκαν οι άνθρωποι στη γη το χαρμόσυνο αυτό γεγονός. 














 Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β' τάξης μέσα από το θεατρικό τους δρώμενο με τίτλο "Τα Χριστούγεννα του κύριου Στριγκλάκη" μας έδειξαν πως τέτοιες γιορτινές και χαρμόσυνες μέρες δεν έχουν αξία τα χρήματα και ο χρυσός, αλλά η αγάπη και η χαρά και οι όμορφες στιγμές που μπορείς να μοιράζεσαι με τους φίλους σου και τους συγγενείς σου. Αφήστε, λοιπόν, κατά μέρος την γκρίνια και τη μιζέρια και απολαύστε ουσιαστικά αυτές τις γιορτές με τους ανθρώπους που αγαπάτε. Τα παιδιά κατάφεραν με τον μοναδικό τους τρόπο να μας δείξουν πως στη ζωή σημασία έχει η αγάπη, η χαρά, η συντροφιά, οι όμορφες στιγμές και τα χαμόγελα. Ας παραδειγματιστούμε από αυτά, λοιπόν.














 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου