Το σχολείο μας

Διευθυντής : Τάκος Σπυρίδων Α' τάξη: Τραχανή Ρίτα Β' τάξη: Φιλίππου Άννα Γ' τάξη: Κυργιαλάνη Δήμητρα Δ' τάξη: Καλαϊτζη Αλεξάνδρα Ε' τάξη: Κατσιούλης Χρυσόστομος ΣΤ' τάξη: Παρθενόπουλος Φώτιος Αγγλικά: Σταθάκη Υπατία Φυσική Αγωγή: Κωνσταντάκη Μαρία Τμήμα Ένταξης: Γούναρης Σταύρος Ειδικής Αγωγής/Παράλληλη Στήριξη: Καφαλτζή Αικατερίνη, Κυροπούλου Ευθυμία, Σερέτη Ναταλία Κοινωνική Λειτουργός: Μπούσιου Κριστιάνα Ψυχολόγος : Νικόπουλος Γεώργιος

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019


Δημοτικό Σχολείο Αλοννήσου-Σημαντική ενημέρωση

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
Με την έναρξη του σχολικού έτους 2019-2020 οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας και εγώ προσωπικά σας ευχόμαστε υγεία και καλή πρόοδο στα παιδιά σας. Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να έχουμε μια γόνιμη συνεργασία μαζί σας ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στο πλαίσιο αυτό θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε και να επισημάνουμε τις βασικές αρχές που περιέχονται στον κανονισμό του σχολείου μας, απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του, βάση της οποίας αποτελεί ο σεβασμός στους δασκάλους, στους συμμαθητές, στους γονείς, και στο περιβάλλον που ζούμε.
Η προσέλευση των παιδιών έχει οριστεί για το χρονικό διάστημα 8:00 – 8:15 και το κουδούνι χτυπάει στις 8:15 όπου γίνεται η πρωινή συγκέντρωση στην οποία είναι απαραίτητη η συμμετοχή όλων των μαθητών/τριών γιατί γίνεται συντονισμός του σχολείου και ανακοινώνονται σημαντικά πράγματα. Η προσέλευση, λοιπόν,  τόσο στην πρωινή συγκέντρωση όσο και στην τάξη πρέπει να είναι έγκαιρη. Αν ένας μαθητής πρόκειται να καθυστερήσει ή να απουσιάσει δικαιολογημένα παρακαλείσθε να ενημερώνετε τηλεφωνικά το σχολείο. Επίσης, ο/η μαθητής/τρια δεν βγαίνει από το σχολείο για κανένα λόγο χωρίς άδεια. Σε περίπτωση ανάγκης για αποχώρηση πριν από τη λήξη των μαθημάτων ενημερώνονται οι γονείς και δίνεται άδεια από τη Διευθύντρια.
Ο νόμος απαγορεύει σε οποιονδήποτε  να εισέρχεται στο σχολείο, χωρίς την άδεια της Διευθύντριας και μόνον έπειτα από προηγούμενη συνεννόηση. Δηλαδή, οι γονείς θα παραδίνουν τα παιδιά τους στην είσοδο το πρωί στον εφημερεύοντα εκπαιδευτικό  και θα τα παραλαμβάνουν από το ίδιο σημείο κατά το σχόλασμα 13:15 (Π.Δ. 79/2017). Εξαίρεση θα γίνεται μόνο για σύντομη επίσκεψη το πρωί στο κυλικείο και για πολύ ιδιαίτερες περιπτώσεις παιδιών. Ανοικτή, επίσης, θα είναι η είσοδος για τους γονείς που λαμβάνουν μέρος σε προγραμματισμένες ενημερωτικές συναντήσεις με εκπαιδευτικούς. Η πόρτα του σχολείου παραμένει κλειδωμένη κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και μέχρι το σχόλασμα για λόγους ασφαλείας. Παρακαλούμε ιδιαίτερα να είστε παρόντες και παρούσες κατά την προγραμματισμένη ώρα που αποχωρούν τα παιδιά σας, για να τα παραλαμβάνετε με ασφάλεια και ενημερώστε εγγράφως τον δάσκαλο της τάξης  για το πώς θα αποχωρούν οι μαθητές/τριες (μόνοι τους ή με συνοδεία και με ποιον ) καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.
 Η ώρα της σίτισης-διατροφικής αγωγής (φαγητού) στο ολοήμερο είναι από τις 13:20- 14:00. Παρακαλείσθε να φροντίζετε εγκαίρως για το φαγητό των παιδιών και να έχουν μαζί τους απαραιτήτως μια πετσετούλα ή ένα σουπλά το οποίο μπορούν να αφήνουν στο σχολείο. Ενημερώστε τη Διεύθυνση του σχολείου για τυχόν αλλεργίες και άλλα θέματα που είναι απαραίτητο να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί.
Μεγίστης σημασίας για την παιδεία και την εκπαίδευση αποτελεί εκτός των άλλων και η διατροφική αγωγή των παιδιών για τον λόγο αυτό παρακαλείσθε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο πρωινό κολατσιό των παιδιών σας και στο γεύμα τους στο ολοήμερο. Δεν επιτρέπονται στον χώρο του σχολείου βάσει νόμου συσκευασμένα προϊόντα όπως κρουασάν, πατατάκια, γαριδάκια, αναψυκτικά, κτλ. Η βάση για έναν σωστό και υγιεινό τρόπο ζωής γίνεται από μικρή ηλικία και είναι καθήκον όλων μας να δώσουμε τις σωστές βάσεις και συνήθειες στα παιδιά μας.
Η καθαριότητα, η ατομική υγιεινή και η κατάλληλη για το σχολείο ενδυμασία και εμφάνιση αποτελεί πρωτίστως θέμα προσωπικής αξιοπρέπειας και οφείλεται να προσεχθεί ιδιαίτερα.
Είναι αυτονόητο ότι στα πλαίσια του σεβασμού του περιβάλλοντός μας (είμαστε άλλωστε ένα οικολογικό σχολείο) δεν βρωμίζουμε, δεν προκαλούμε φθορές, αντίθετα φροντίζουμε και βελτιώνουμε τους χώρους του σχολείου μας. Σε περίπτωση φθοράς ή ζημιάς  οι υπαίτιοι θα αναλαμβάνουν την αποκατάστασή της. Επίσης, στόχος μας φέτος ως σχολείο είναι να κάνουμε ανακύκλωση και να περιορίσουμε τα πλαστικά απορρίμματα και τα πλαστικά μιας χρήσης για αυτόν τον λόγο παρακαλείσθε να δίνετε στα παιδιά σας παγουρίνο για το καθημερινό νερό τους μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη χρήση πλαστικών μπουκαλιών. Θα ενημερωθείτε σύντομα για τους τρόπους και τις δράσεις σχετικά με την ανακύκλωση στο σχολείο.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες δεν επιτρέπεται να έχουν στο σχολείο κινητά τηλέφωνα, τάπες ή παιχνίδια από το σπίτι τους (εξαίρεση αποτελεί αν το ζητήσει κάποιος δάσκαλος στα πλαίσια του μαθήματος). Η επικοινωνία σε περίπτωση ανάγκης γίνεται από το τηλέφωνο του σχολείου.
Οι εκδηλώσεις του σχολείου είναι υποχρεωτικές και η μη συμμετοχή των μαθητών/τριών συνεπάγεται καταχώριση απουσιών. Εξαιρούνται οι δράσεις και οι μετακινήσεις για τις οποίες ζητείται σχετική άδεια συμμετοχής από τους γονείς.
Παρακαλείσθε όσοι γονείς δεν έχετε προσκομίσει το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή να το κάνετε μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου καθώς θα είναι αδύνατη η συμμετοχή του παιδιού στο μάθημα της γυμναστικής και σε αθλητικές δραστηριότητες.
Μόλις οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα του σχολείου, θα σας ανακοινώσουμε τις ημέρες και τις ώρες ενημέρωσης που θα μπορείτε προγραμματισμένα να προσέρχεσθε στο σχολείο προκειμένου να ενημερώνεστε για την πρόοδο και τη συμπεριφορά των παιδιών σας.
Σας υπενθυμίζουμε ότι κάθε φορά που αλλάζουν οι αριθμοί τηλεφώνου σας ή κάποιο άλλο στοιχείο επικοινωνίας , πρέπει να ενημερωνόμαστε το συντομότερο. Επιπλέον, στα πλαίσια μιας σύγχρονης επικοινωνίας, σας ζητάμε να μας δώσετε τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις (email) που διαθέτετε. Εμείς μπορούμε μαζικά να σας στέλνουμε ενημερωτικά σημειώματα, προσκλήσεις και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα έγγραφα, μειώνοντας έτσι τα γραπτά σημειώματα, που πολλές φορές δεν φτάνουν στα χέρια σας, αφού ξεχνιούνται στις σχολικές τσάντες, αλλά και κάνοντας έτσι οικονομία στα αναλώσιμα φωτοτυπικού και χαρτιού και προσφέροντας στο περιβάλλον. Επίσης, μπορείτε να ενημερώνεστε καθημερινά για ανακοινώσεις και δράσεις του σχολείου από την ιστοσελίδα http://dimotikoalonnisou.blogspot.com .καθώς πολλές ανακοινώσεις θα γίνονται μόνο μέσω της ιστοσελίδας.
 Για οτιδήποτε χρειαστείτε είμαστε στη διάθεσή σας. Τηλέφωνο επικοινωνίας:2424065215. 
Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος διδασκόντων σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική χρονιά. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου