Το σχολείο μας

Διευθυντής : Τάκος Σπυρίδων Α' τάξη: Τραχανή Ρίτα Β' τάξη: Φιλίππου Άννα Γ' τάξη: Κυργιαλάνη Δήμητρα Δ' τάξη: Καλαϊτζη Αλεξάνδρα Ε' τάξη: Κατσιούλης Χρυσόστομος ΣΤ' τάξη: Παρθενόπουλος Φώτιος Αγγλικά: Σταθάκη Υπατία Φυσική Αγωγή: Κωνσταντάκη Μαρία Τμήμα Ένταξης: Γούναρης Σταύρος Ειδικής Αγωγής/Παράλληλη Στήριξη: Καφαλτζή Αικατερίνη, Κυροπούλου Ευθυμία, Σερέτη Ναταλία Κοινωνική Λειτουργός: Μπούσιου Κριστιάνα Ψυχολόγος : Νικόπουλος Γεώργιος

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

 Η τέχνη στην εκπαίδευση


Η εκπαίδευση είναι ένα έργο πολυδιάστατο, που ο εκπαιδευτικός καλείται να επιτελέσει καθημερινά, κάνοντας χρήση πολλών και διάφορων μέσων. Η απλή χρήση των σχολικών εγχειριδίων και η στείρα απομνημόνευση κανόνων και λέξεων από τα παιδιά, δεν συντελούν στην επιτυχή πραγματοποίηση αυτού του έργου. Η πραγματική εκπαίδευση βοηθά τους μαθητές να διευρύνουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες και να αναπτύσσουν σημαντικές δεξιότητες, όπως η κριτική σκέψη, η κατανόηση της αισθητικής αξίας πραγμάτων, η χαρά της δημιουργίας, η ανάπτυξη του προσωπικού γούστου,η συμμετοχή, η ομαδικότητα και, τελικά, η καλλιέργεια της ίδιας τους της ψυχής.
Ένα μεγάλο και σημαντικό εργαλείο στα χέρια των εκπαιδευτικών που βοηθά στην εκπλήρωση αυτοών των σκοπών είναι η χρήση της τέχνης.
Την τέχνη , λοιπόν, χρησιμοποίησε και η δασκάλα της Γ ' ταξης, κυρία Καλλίοπη Μελλίου, με τους μαθητές και τις μαθήτριες της μέσα από την οποία γνώρισαν και μελέτησαν  έργα μεγάλων ζωγράφων και προσπάθησαν να τα αποτυπώσουν σε χαρτί.  Γινάνε και οι ίδιοι μικροί ζωγράφοι και ένιωσαν τη χαρά της δημιουργίας, ενώ ανέπτυξαν την κριτική τους σκέψη και τη φαντασία τους.
Η πρώτη τους προσπάθεια είναι αξιέπαινη και έπεται και συνέχεια στον χώρο της τέχνης και της ζωγραφικής. Τους αξίζουν πολλά μπράβο!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου