Το σχολείο μας

Διευθυντής : Τάκος Σπυρίδων Α' τάξη: Τραχανή Ρίτα Β' τάξη: Φιλίππου Άννα Γ' τάξη: Κυργιαλάνη Δήμητρα Δ' τάξη: Καλαϊτζη Αλεξάνδρα Ε' τάξη: Κατσιούλης Χρυσόστομος ΣΤ' τάξη: Παρθενόπουλος Φώτιος Αγγλικά: Σταθάκη Υπατία Φυσική Αγωγή: Κωνσταντάκη Μαρία Τμήμα Ένταξης: Γούναρης Σταύρος Ειδικής Αγωγής/Παράλληλη Στήριξη: Καφαλτζή Αικατερίνη, Κυροπούλου Ευθυμία, Σερέτη Ναταλία Κοινωνική Λειτουργός: Μπούσιου Κριστιάνα Ψυχολόγος : Νικόπουλος Γεώργιος

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

 Συγγραφέας στο σχολείο μας 



 

Χτες είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στη διαδικτυακή Γ τάξη τη συγγραφέα παιδικών και όχι μόνο βιβλίων κυρία Γιολάντα Τσορώνη. 

 Η Γιολάντα Τσορώνη-Γεωργιάδη είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής, της Παιδαγωγικής Ακαδημίας, του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει μετεκπαιδευτεί στο Μαράσλειο Διδασκαλείο. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση, αρθρογραφεί σε παιδαγωγικά περιοδικά, συμμετέχει εθελοντικά σε οργανώσεις για την προαγωγή της λογοτεχνίας, είναι ενεργό μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και έχει εκδώσει πολλά βιβλία για παιδιά και μελέτες λαογραφικού περιεχομένου. Έχει ενταχθεί στο Μητρώο Επιμορφωτών του προγράμματος "Καινοτόμες Δράσεις ενίσχυσης της φιλαναγνωσίας των μαθητών" και έχει αναλάβει επιμορφωτικό έργο σε ημερίδες επιμόρφωσης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. (πηγή: https://biblionet.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%89%CF%80%CE%BF/?personid=66206)  

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ' τάξης είχαν την ευκαιρία να απευθύνουν ερωτήσεις στη συγγραφέα και να μάθουν για το πλούσιο συγγραφικό της έργο, για το πώς και από που εμπνέεται , πώς ξεκίνησε τη συγγραφή παιδικών βιβλίων και πώς είναι να είσαι συγγραφέας στις μέρες μας.

 Η κυρία Γιολάντα μοιράστηκε μαζί μας προσωπικές και όχι μόνο ιστορίες και έδωσε την υπόσχεσή της πως όταν με το καλό ανοίξουμε θα προσπαθήσει να έρθει στο σχολείο μας να μας γνωρίσει και από κοντά. 

Επίσης, στο τέλος έκανε την εξής ερώτηση στα παιδιά: Πώς μπορούμε να μοιραστούμε εμέις οι άνθρωποι την αγάπη; Μερικές από τις απαντήσεις των παιδιών είναι οι εξής:

Τόνια: Αγαπάμε ο ένας τον άλλον και προσφέρουμε σε όσους το έχουν ανάγκη. 

Μελίνα: Για να δείξεις ότι αγαπάς κάποιον άλλον, δεν το δείχνεις μόνο στα λόγια ή αν του παίρνεις παιχνίδια, αλλά και με πράξεις. 

Αισέλ: Να αγκαλιάζουμε τους άλλους, να τους δίνουμε δώρα και όταν μαλώνουμε να τα ξαναβρίσκουμε. 

Λίντα: Περνώντας χρόνο μαζί.  Να νοιαζόμαστε ο ένας τον άλλον.

Κώσταντίνος:  Προσφέροντας φαγητό σε όσους το έχουν ανάγκη και κάνοντας δωρεές. 

Μαρίνα: Να μοιραζόμαστε πράγματα χωρίς να περιμένουμε αντάλλαγμα. 

Δημήτρης: Να μοιραζόμαστε την αγάπη. 

    Μέσα από τις απαντήσεις των παιδιών καταλήξαμε όλοι στο συμπέρασμα ότι η αγάπη είναι δράση, πράξη και έκφραση με όποιον τρόπο, όχι μόνο με δώρα αξίας αλλά μπορώ να εκφράσω την αγάπη μου με μία απλή ζωγραφιά, με μία αγκαλιά , με κάτι που θα έχω φτιάξει με τα χέρια μου, με απλά πράγματα που όμως έχουν συναισθηματική αξία. 

Μοιράστε απλόχερα αγάπη, λοιπόν, αυτό είναι το μήνυμα των παιδιών μας. 

 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου