Το σχολείο μας

Διευθυντής : Τάκος Σπυρίδων Α' τάξη: Τραχανή Ρίτα Β' τάξη: Φιλίππου Άννα Γ' τάξη: Κυργιαλάνη Δήμητρα Δ' τάξη: Καλαϊτζη Αλεξάνδρα Ε' τάξη: Κατσιούλης Χρυσόστομος ΣΤ' τάξη: Παρθενόπουλος Φώτιος Αγγλικά: Σταθάκη Υπατία Φυσική Αγωγή: Κωνσταντάκη Μαρία Τμήμα Ένταξης: Γούναρης Σταύρος Ειδικής Αγωγής/Παράλληλη Στήριξη: Καφαλτζή Αικατερίνη, Κυροπούλου Ευθυμία, Σερέτη Ναταλία Κοινωνική Λειτουργός: Μπούσιου Κριστιάνα Ψυχολόγος : Νικόπουλος Γεώργιος

Τρίτη 6 Απριλίου 2021

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο. Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς , μαθητές/τριες και γονείς των σχολείων όλης της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες και να ενεργοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού που εκδηλώνεται μεταξύ και εναντίον των μαθητών/τριών, ώστε να περιοριστούν οι δίαυλοι εκδήλωσης της βίας στη ζωή των ανηλίκων και να αποτραπούν αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις. 

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας που έχει συνάψει με το "Χαμόγελο του Παιδιού" και με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με στόχο την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση του φαινομένου στα σχολεία με την αρωγή του Εθελοντικού Μαθητικού Δικτύου You Smile που έχει δημιουργήσει ο οργανισμός. Οι δράσεις αυτές είναι μέρος της καμπάνιας #milatora η οποία αποτελεί μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος : "Γίνομαι εθελοντής- Υπερασπίζομαι τα Δικαιώματά μου" του Οργανισμού και του You Smile, εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. 

Όλες οι τάξεις του σχολείου μας με ευθύνη και συνεργασία των υπεύθυνων εκπαιδευτικών ασχολήθηκαν και αφιέρωσαν διδακτικές ώρες για δράσεις ευαισθητοποίησης για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Έτσι έφτιαξαν αφίσες και συνθήματα κατά της βίας, είδαν βίντεο και ταινίες μικρού μήκους με συναφή θεματολογία, δημιούργησαν κόμικς και κατασκευές κατά της βίας, έφτιαξαν το μήνυμα ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ και έπαιξαν παιχνίδια ρόλων . Για το παιχνίδι ρόλων που έπαιξαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε και ΣΤ τάξεων ευχαριστούμε θερμά την κυρία Αργυρώ Τζαχρήστα εκπαιδευτικό ΠΕ71 , παράλληλης στήριξης του σχολείου μας που το οργάνωσε και συνεργάστηκε με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τάξεων για την υλοποίησή του. 

  Όλες οι δράσεις είχαν ως στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες για το φαινόμενο της σχολικής βίας και του εκφοβισμού , να γνωρίσουν το φαινόμενο και τις διαστάσεις του, να μάθουν να αναγνωρίζουν και να διαχειρίζονται καταστάσεις σχολικής βίας και εκφοβισμού ούτως ώστε να προλαμβάνονται τέτοιου είδους φαινόμενα στον σχολικό χώρο. Είναι σημαντικό οι μαθητές και οι μαθήτριες να ξέρουν να αναγνωρίζουν τέτοιου είδους φαινόμενα και να έχουν την κατάλληλη γνώση, εμπειρία αλλά και στήριξη για να τα αντιμετωπίσουν είτε είναι τα ίδια θύματα, είτε παρατηρητές αλλά και θύτες. 

Παρακάτω παρουσιάζονται σε φωτογραφίες οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στη σχολική μας μονάδα για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του εκφοβισμού. 

Α' τάξη 
Α' τάξη 
Α' τάξη 

Α' τάξη

Α' τάξη 


Α' τάξη 
Α' τάξη 

Α' τάξη 

Α' τάξη 

                                                           





Β ' τάξη

Β ' τάξη 

Β ' τάξη

Β ' τάξη 

Β ' τάξη 

Β ' τάξη 

Β ' τάξη

Β ' τάξη 






Γ ' τάξη 



Δ ' τάξη 

Δ' τάξη 

Δ' τάξη 

Δ' τάξη 

Δ' τάξη 

Δ' τάξη 

Δ' τάξη 




Ε' τάξη 



ΣΤ' τάξη 

ΣΤ' τάξη 

ΣΤ' τάξη 

ΣΤ' τάξη 

ΣΤ' τάξη 

ΣΤ' τάξη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου