Το σχολείο μας

Διευθυντής : Τάκος Σπυρίδων Α' τάξη: Τραχανή Ρίτα Β' τάξη: Φιλίππου Άννα Γ' τάξη: Κυργιαλάνη Δήμητρα Δ' τάξη: Καλαϊτζη Αλεξάνδρα Ε' τάξη: Κατσιούλης Χρυσόστομος ΣΤ' τάξη: Παρθενόπουλος Φώτιος Αγγλικά: Σταθάκη Υπατία Φυσική Αγωγή: Κωνσταντάκη Μαρία Τμήμα Ένταξης: Γούναρης Σταύρος Ειδικής Αγωγής/Παράλληλη Στήριξη: Καφαλτζή Αικατερίνη, Κυροπούλου Ευθυμία, Σερέτη Ναταλία Κοινωνική Λειτουργός: Μπούσιου Κριστιάνα Ψυχολόγος : Νικόπουλος Γεώργιος

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2017 Action Aid: 
Ένα τραγούδι, πολλά σχολεία, ένας κόσμος!
Η εκπαίδευση των προσφύγων- Μάρτιος 2017

Η Παγκόσμια Εβδομάδα δράσης για την Εκπαίδευση είναι μία εβδομάδα γεμάτη εκδηλώσεις και δράσεις μαθητών, οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε άνοιξη, σε πάνω από 100 χώρες στον κόσμο. Κατά την εβδομάδα αυτή, τα παιδιά υπενθυμίζουν με δημιουργικούς τρόπους στους ηγέτες του κόσμου τις δεσμεύσεις τους σχετικά με την εκπαίδευση και προωθούν το μήνυμα για την κατοχύρωση του δικαιώματος πρόσβασης στην εκπαίδευση για όλους. Πάνω από 10 εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως παίρνουν μέρος κάθε χρόνο στην Παγκόσμια Εβδομάδα δράσης για την Εκπαίδευση!
Η φετινή εκστρατεία είναι αφιερωμένη στα παιδιά πρόσφυγες και την πρόσβασή τους στην εκπαίδευση. Από τα 6 εκατομμύρια παιδά πρόσφυγες σε όλον τον κόσμο, υπολογίζεται ότι περίπου 3,7 εκατομμύρια παιδιά δεν έχουν πρόσβαση σε καμία μορφή εκπαίδευσης. Αυτή τη στιγμή στη χώρα μας ζουν περίπου 20.000 παιδιά πρόσφυγες σχολικής ηλικίας. Αν αναλογιστούμε ότι τα παιδιά αυτά βρίσκονται εκτός σχολείου κατά μέσο όρο για τα προηγούμενα 2 χρόνια, καταλαβαίνουμε πόσο επιτακτική γίνεται η ανάγκη να δημιουργηθούν ακόμα περισσότερες ευκαιρίες τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης για καθένα από αυτά τα παιδιά.
Με τη φετινή εκστρατεία δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στα παιδιά πρόσφυγες σε κάθε γωνιά του κόσμου και στέλνουμε μηνύματα αποδοχής και συνεργασίας, γιατί η ποιοτική εκπαίδευση είναι δικαίωμα κάθε παιδιού.
Από το El Sistema (μια διεθνή οργάνωση που δραστηριοποιείται και στη χώρα μας και χρησιμοποιεί τη μουσική ως εργαλείο κοινωνικής ένταξης των παιδιών προσφύγων) ο Eric Herbette δημιούργησε το παραμύθι " Ο Μαχντί και ο χαρταετός όλου του κόσμου" πάνω στο οποίο βασίζεται η κεντρική δράση για φέτος.
Διακοσμούμε τον δικό μας χαρταετό και γράφουμε πάνω του το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε για τα παιδιά πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα αλλά και σε όλα τα μέρη του κόσμου.
Όλοι οι χαρταετοί που θα "πετάξουν" ως στο γραμματοκιβώτιο της Action Aid  θα δημιουργήσουν έναν μεγάλο χαρταετό , το μήνυμα του οποίου θα ακουστεί δυνατά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου