Το σχολείο μας

Διευθυντής : Τάκος Σπυρίδων Α' τάξη: Τραχανή Ρίτα Β' τάξη: Φιλίππου Άννα Γ' τάξη: Κυργιαλάνη Δήμητρα Δ' τάξη: Καλαϊτζη Αλεξάνδρα Ε' τάξη: Κατσιούλης Χρυσόστομος ΣΤ' τάξη: Παρθενόπουλος Φώτιος Αγγλικά: Σταθάκη Υπατία Φυσική Αγωγή: Κωνσταντάκη Μαρία Τμήμα Ένταξης: Γούναρης Σταύρος Ειδικής Αγωγής/Παράλληλη Στήριξη: Καφαλτζή Αικατερίνη, Κυροπούλου Ευθυμία, Σερέτη Ναταλία Κοινωνική Λειτουργός: Μπούσιου Κριστιάνα Ψυχολόγος : Νικόπουλος Γεώργιος

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Πως να αξιοποιήσουμε τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών δημιουργικά και ευχάριστα 



Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, τώρα που τα παιδιά  είναι πολλές ώρες στο σπίτι ως μέτρο πρόληψης και προφύλαξης από τον ιό και λόγω αναστολής της λειτουργίας των σχολείων και όλων των εξωσχολικών δραστηριοτήτων είναι ευκαιρία να αξιοποιήσουμε δημιουργικά , ευχάριστα και ταυτόχρονα παιδαγωγικά τον ελεύθερό τους χρόνο προκειμένου όχι μόνο να μη βαρεθούνε, αλλά και ως μία ευκαιρία να περάσουμε ποιοτικό χρόνο μαζί τους. 
Αφήστε για λίγο στην άκρη τα τάμπλετ, τα κινητά και τους υπολογιστές και παίξτε με τα παιδιά σας επιτραπέζια παιχνίδια, παντομίμα, όνομα-ζώα-φυτά, μαγειρέψτε μαζί με τα παιδιά σας, βρείτε συνταγές, διαβάστε τες, αφήστε τα παιδιά να εκτελέσουν τις συνταγές, να ζυγίσουν τα απαραίτητα υλικά και έτσι βιωματικά, δημιουργικά και έμμεσα θα εξασκηθούν τόσο στην αναζήτηση, την ανάγνωση και τα μαθηματικά. Ζωγραφίστε μαζί με τα παιδιά σας, κάντε κατασκευές από απλά και ανακυκλώσιμα υλικά ή υλικά της φύσης, ασχοληθείτε με την κηπουρική, φτιάξτε με τα παιδιά σας ένα φυτολόγιο, ενισχύστε τη φαντασία τους και τη δημιουργικότητά τους. 
Κι αν εξαντλήσουμε όλα τα παραπάνω, τότε υπάρχουν πολλά και ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά site που μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να θυμηθούν όσα έχουν διδαχθεί και να κάνουν επανάληψη, αλλά με ευχάριστο και εποικοδομητικό τρόπο (γιατί , δυστυχώς, ο χρόνος αποχής από το σχολείο θα είναι μεγάλος). 
Τέτοιου είδους site σας παραθέτω παρακάτω και όσες ημέρες θα είμαστε κλειστά θα σας προσφέρω εδώ στην ιστοσελίδα του σχολείου χρήσιμα εκπαιδευτικά site και τρόπους απασχόλησης των παιδιών: 

Ο μικρός αναγνώστης - Αφήγηση αποσπασμάτων ή ολόκληρων ιστοριών από ταλαντούχους ηθοποιούς. (Του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου)
http://www.mikrosanagnostis.gr/istoria.asp

Παραμύθια online, με αφήγηση στα ελληνικά
http://www.bedtimestoriescollection.com/index.php 

Ασκήσεις, online δραστηριότητες και βίντεο για πολλές ενότητες από τα βιβλία για τις τάξεις Α', - ΣΤ'.
http://www.stintaxi.com/

Διαδικτυακή εκπαιδευτική πύλη ψυχαγωγίας και μάθησης για μικρά παιδιά
http://www.mikrapaidia.gr/

Παιχνίδια μνήμης, λογικής, γνώσεων- του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού
http://www.imeakia.gr/

Στην κατηγορία «Παιδιά» του SaferInternet.gr θα βρείτε ορισμένα ενδιαφέροντα παιχνίδια που σκοπό έχουν να μάθουν στο παιδί πώς να χρησιμοποιεί σωστά όχι μόνο το ίντερνετ, αλλά και πολλά ακόμα μέσα επικοινωνίας.
SaferInternet.gr

Ιστοσελίδα με  θέμα τη ζωγραφική για παιδιά. Θα βρείτε  έτοιμα σχέδια από διάφορες κατηγορίες (ζώα, επαγγέλματα, διασημότητες, αντικείμενα κ.α.) για να τα χρωματίσουν καθώς και πληθώρα παιχνιδιών μνήμης, παιχνιδιών διαφορών και παζλ.
coloringpages24.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου