Το σχολείο μας

Διευθυντής : Τάκος Σπυρίδων Α' τάξη: Τραχανή Ρίτα Β' τάξη: Φιλίππου Άννα Γ' τάξη: Κυργιαλάνη Δήμητρα Δ' τάξη: Καλαϊτζη Αλεξάνδρα Ε' τάξη: Κατσιούλης Χρυσόστομος ΣΤ' τάξη: Παρθενόπουλος Φώτιος Αγγλικά: Σταθάκη Υπατία Φυσική Αγωγή: Κωνσταντάκη Μαρία Τμήμα Ένταξης: Γούναρης Σταύρος Ειδικής Αγωγής/Παράλληλη Στήριξη: Καφαλτζή Αικατερίνη, Κυροπούλου Ευθυμία, Σερέτη Ναταλία Κοινωνική Λειτουργός: Μπούσιου Κριστιάνα Ψυχολόγος : Νικόπουλος Γεώργιος

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022


Χαμόγελο του Παιδιού

Δράση ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ 

ενάντια στη σχολική βία και στον εκφοβισμό 

Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει αναπτύξει πολλές δράσεις κι εργαλεία τόσο για την πρόληψη, όσο και τη διαχείριση περιστατικών εκφοβισμού. Είναι ο συντονιστικός φορέας για τη δημιουργία της πανελλαδικής καμπάνιας ευαισθητοποίησης και πληροφόρησης για το φαινόμενο του εκφοβισμού «Μίλα ΤΩΡΑ». (Δείτε εδώ https://milatora.gr/ )

Το Χαμόγελο του Παιδιού” και το «YouSmile», το Ευρωπαϊκό Εθελοντικό Δίκτυο Μαθητών και Μαθητριών του Οργανισμού με τη συνεργασία του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (E.A.N) υλοποιεί την πανελλαδική, ετήσια εκστρατεία “Μίλα Τώρα”.

Η εκστρατεία εστιάζει στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση ενάντια στο φαινόμενο της Ενδοσχολικής Βίας και τον Εκφοβισμό /  Bullying.

 

Η ενδοσχολική βία και ο εκφοβισμός αποτελεί ένα σοβαρότατο πρόβλημα, με διάφορες μορφές, που αφήνει ανεξίτηλα σημάδια στο σώμα, αλλά και στις ψυχές των παιδιών, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν παιδιά αυτοκτόνησαν λόγω του επίμονου και έντονου εκφοβισμού που βίωναν.


Η εκστρατεία ξεκινά την 9η Μαρτίου 2022, με αφορμή την 6η Μαρτίου αναγνωρισμένη στη χώρα μας ως Σχολική ημέρα ενάντια στην Ενδοσχολική Βία και τον Εκφοβισμό.

 

Καθόλη τη διάρκεια του έτους θα πραγματοποιηθούν δράσεις από το «YouSmile» και από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και την εξειδικευμένη επιστημονική του ομάδα. 


Με σκοπό να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα για την καταπολέμηση του φαινομένου τα παιδιά του YouSmile και τα σχολεία όλης της Ελλάδας ένωσαν τη φωνή τους ζητώντας από μας τους μεγάλους να αναλάβουμε την ευθύνη βρίσκοντας λύσεις αλλά και από τους συνομήλικούς τους να νικήσουν τον φόβο και να σπάσουν τη σιωπή.


Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου έγραψαν το σύνθημα ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ με διάφορους τρόπους δίνοντας έτσι ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους για την καταπολέμηση του εκφοβισμού και προκειμένου να σπάσουν όλοι τη σιωπή τους και να μιλάνε για ότι τους απασχολεί και ενοχλεί. 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου