Το σχολείο μας

Διευθυντής : Τάκος Σπυρίδων Α' τάξη: Τραχανή Ρίτα Β' τάξη: Φιλίππου Άννα Γ' τάξη: Κυργιαλάνη Δήμητρα Δ' τάξη: Καλαϊτζη Αλεξάνδρα Ε' τάξη: Κατσιούλης Χρυσόστομος ΣΤ' τάξη: Παρθενόπουλος Φώτιος Αγγλικά: Σταθάκη Υπατία Φυσική Αγωγή: Κωνσταντάκη Μαρία Τμήμα Ένταξης: Γούναρης Σταύρος Ειδικής Αγωγής/Παράλληλη Στήριξη: Καφαλτζή Αικατερίνη, Κυροπούλου Ευθυμία, Σερέτη Ναταλία Κοινωνική Λειτουργός: Μπούσιου Κριστιάνα Ψυχολόγος : Νικόπουλος Γεώργιος

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 

 02 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022


Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου και με πρωτοβουλία του Σχολικού Συμβουλίου, του Συλλόγου Διδασκόντων και συγκεκριμένα της κυρίας Χρύσας Πατσιλή , η οποία ανέλαβε την επικοινωνία με τον συγγραφέα και την οργάνωση της δράσης, αλλά και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων , ο οποίος κάλυψε τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής του συγγραφέα, έχουμε την τιμή να έχουμε μαζί μας την Παρασκευή 1-04-2022 τον συγγραφέα παιδικών βιβλίων κύριο Θοδωρή Παπαϊωάννου . 
Ο συγγραφέας θα διαβάσει βιβλία του (Το πρώτο πέταγμα, Μια σταγόνα μέλι, Σιλουανή) στους μαθητές και στις μαθήτριες του νηπιαγωγείου και του δημοτικού , θα τραγουδήσουν μαζί του τραγούδια με τη συνοδεία κιθάρας και θα παίξουν διαδραστικά παιχνίδια. Στο τέλος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί κλήρωση βιβλίων για έναν μαθητή ή μια μαθήτρια από κάθε τάξη . Τα βιβλία που θα δοθούν στην κλήρωση είναι δωρεά από τις εκδόσεις Κέδρος στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. 

(Ο Θοδωρής Παπαϊωάννου γεννήθηκε στην πόλη Έσσεν της Γερμανίας, τον Απρίλη του 1966. Από τότε που θυμάται τον εαυτό του, μπαινοβγαίνει στα σχολεία. Μαθητής, φοιτητής, δάσκαλος. Από το 1989 υπηρετεί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και από τον Μάρτιο του 2016 στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας. Είναι ερασιτέχνης μουσικός και ηθοποιός με συμμετοχές σε πολλές θεατρικές ομάδες και μουσικά σχήματα. Τον Δεκέμβριο του 2015 ορίστηκε πρόεδρος του εφορευτικού συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Έδεσσας. Έχει λάβει πολλές διακρίσεις όπως: 
Βραχεία λίστα κρατικών βραβείων για το ΑΠΕΝΑΝΤΙ
Σιλουανή: Βραβείο λογοτεχνικού βιλίου για παιδιά από τον Αναγνώστη 2018)

(Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (International Board on Books for Young People – ΙΒΒΥ) το 1966. Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της οργάνωσης αυτής ετοιμάζει ένα μήνυμα και μια αφίσα που διανέμονται σε όλο τον κόσμο, με σκοπό να τονίσουν την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης και να ενθαρρύνουν τη διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη και τη διάδοση της λογοτεχνίας για παιδιά και νέους.

Το 2022, υπεύθυνο για το υλικό του εορτασμού είναι το Τμήμα του Καναδά. Το μήνυμα γράφτηκε από τον πολυβραβευμένο συγγραφέα Richard Van Camp. Η αφίσα φιλοτεχνήθηκε από την επίσης πολυβραβευμένη εικονογράφο και συγγραφέα Julie Flett.Σε όλες τις χώρες, τα παιδιά, οι συγγραφείς, οι εικονογράφοι, οι μεταφραστές, οι βιβλιοθηκονόμοι, οι εκδότες και οι εκπαιδευτικοί γιορτάζουν την παγκόσμια αυτή ημέρα με διάφορες εκδηλώσεις σε σχολεία, βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία, πλατείες και άλλους χώρους, δείχνοντας έτσι την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για τα βιβλία και το διάβασμα.

Στην Ελλάδα, όπως κάθε χρόνο, το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου φρόντισε να μεταφραστεί το μήνυμα στα ελληνικά και παροτρύνει τους φορείς που ενδιαφέρονται για τα παιδιά και τα βιβλία να συμβάλουν στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου. Η αφίσα με το μήνυμα τυπώθηκε στα ελληνικά με χορηγό τις Εκδόσεις Πατάκη και διανέμεται με τη φροντίδα τους.)  

Πηγή : http://cybby.org/worldday22childrensbook/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου