Το σχολείο μας

Διευθυντής : Τάκος Σπυρίδων Α' τάξη: Τραχανή Ρίτα Β' τάξη: Φιλίππου Άννα Γ' τάξη: Κυργιαλάνη Δήμητρα Δ' τάξη: Καλαϊτζη Αλεξάνδρα Ε' τάξη: Κατσιούλης Χρυσόστομος ΣΤ' τάξη: Παρθενόπουλος Φώτιος Αγγλικά: Σταθάκη Υπατία Φυσική Αγωγή: Κωνσταντάκη Μαρία Τμήμα Ένταξης: Γούναρης Σταύρος Ειδικής Αγωγής/Παράλληλη Στήριξη: Καφαλτζή Αικατερίνη, Κυροπούλου Ευθυμία, Σερέτη Ναταλία Κοινωνική Λειτουργός: Μπούσιου Κριστιάνα Ψυχολόγος : Νικόπουλος Γεώργιος

Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 

2 Απριλίου 2022

Οι ιστορίες είναι φτερά που σε βοηθούν να πετάς ψηλά κάθε μέρα. 


 Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου είχαμε την τιμή να έχουμε καλεσμένο τον κύριο Θοδωρή Παπαϊωάννου, δάσκαλο και συγγραφέα παιδικών βιβλίων. 

Ο συγγραφέας παρουσίασε στα παιδιά 3 εκπληκτικά βιβλία (Το πρώτο πέταγμα, Μια στάλα μέλι, Σιλουανή) και όλοι μαζί παίξαμε διαδραστικά παιχνίδια, τραγουδήσαμε με τη συνοδεία κιθάρας και άλλων χειροποίητων μουσικών οργάνων που είχε μαζί του ο συγγραφέας και μοίρασε στα παιδιά, φωνάξαμε, γελάσαμε και αγαπήσαμε τα βιβλία ακόμα περισσότερο. 

Στο τέλος έγινε κλήρωση και ένας/μία τυχερός/ή από κάθε τάξη κέρδισαν ένα βιβλίο από τις εκδόσεις Κέδρος , δωρεά στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. 

Να ευχαριστήσουμε θερμά πρώτα από όλα τον ίδιο τον συγγραφέα που δέχτηκε την πρόσκληση μας και μας τίμησε με την παρουσία του και μας χάρισε αυτές τις μοναδικές και ευφάνταστες παρουσιάσεις, την κυρία Χρύσα Πατσιλή που ανέλαβε την επικοινωνία και την οργάνωση της δράσης καθώς και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που κάλυψε τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής  του συγγραφέα. 

Οι ιστορίες είναι φτερά που σε βοηθούν να πετάς ψηλά κάθε μέρα. Το διάβασμα είναι ελευθερία. Το διάβασμα είναι ανάσα. Το διάβασμα σ' αφήνει να βλέπεις τον κόσμο με τρόπο διαφορετικό και σε καλεί σε κόσμους που δε θα θέλεις ποτέ να τους αποχωριστείς. Το διάβασμα επιτρέπει στο πνεύμα σου να ονειρεύεται. Λένε ότι τα βιβλία είναι φίλοι για όλη μας τη ζωή και συμφωνώ. Το ιδανικό δικό σου σύμπαν πλαταίνει όταν διαβάζεις. Βρες τα βιβλία που μιλούν στο πνεύμα σου, στην καρδιά σου, στο μυαλό σου. Τα βιβλία είναι γιατρικά. Θεραπεύουν, καθησυχάζουν, εμπνέουν, διδάσκουν. Ας ευγνωμονούμε τους παραμυθάδες, τους αναγνώστες και τους ακροατές. Ας ευγνωμονούμε τα βιβλία. Είναι φάρμακο για έναν καλύτερο, φωτεινότερο κόσμο.  (Μήνυμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα IBBY). 







Μία στάλα μέλι 



















Η τυχερή της Γ' τάξης 



Η τυχερή της Β' τάξης 

Ο τυχερός της Α' τάξης 




Η τυχερή της ΣΤ' τάξης 










Ο τυχερός της Ε' τάξης 

Η τυχερή της Δ' τάξης 

Σιλουανή 


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου