Το σχολείο μας

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ :
Διευθύντρια :Κοντοχρήστου Παναγιώτα ,
A' τάξη: Ελένη Τορνικίδου,
Β' τάξη: Χρυσοβαλάντης Χολίδης,
Γ' τάξη: Σπυρίδων Τάκος,
Δ' τάξη: Χρυσούλα Μέμου,
Ε' τάξη: Πηνeλόπη Μανέτα,
ΣΤ' τάξη: Αθανάσιος Μπουκουβάλας ,
Αγγλικά: Μερτζανίδου Ειρήνη,
Γυμναστική : Καπελιάνης Χρήστος,
Τμήμα Ένταξης: Σαββίδου Νικολέτα
Γαλλικά: Ψαρά Μίτση
ΤΠΕ: Νταμπαλέτσιου Αικατερίνη

Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018

                                                                 ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ
Η  Δ' τάξη έβγαλε την καλλιτεχνική της πλευρά και γέμισε την τάξη με ήρωες της Φρουτοπίας.
 Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ' τάξης στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης και με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κυρία Κύτταρη Μαρία ασχολούνται με το κόμικ "Φρουτοπία" που δημιούργησαν το 1983 ο συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Ευγένιος Τριβιζάς και ο σκιτσογράφος Νίκος Μαρουλάκης.
Η πλοκή του συγκεκριμένου κόμικ αφορά την ξαφνική εξαφάνιση του Μανώλη του μανάβη η οποία σπέρνει τον πανικό μεταξύ των μανάβηδων της χώρας οι οποίοι τρέπονται σε μαζική φυγή φοβούμενοι της ίδιας τύχης, ακολουθούμενοι από τους ανθρώπους. Το γεγονός σημαίνει την έναρξη μιας νέας εποχής για τα φρούτα και τα λαχανικά που παραμένουν στην Φρουτοπία, τα οποία κηρύσσουν την ανεξαρτησία τους, εκλέγουν τους δικούς τους εκπροσώπους σε διάφορα αξιώματα και αποφασίζουν την απαγόρευση εισόδου στην χώρα για όλους τους μανάβηδες, δίνοντας έτσι τέλος στην υποδούλωση. Ο μοναδικός άνθρωπος στην Φρουτοπία είναι ο "δαιμόνιος δημοσιογράφος" Πίκος Απίκος, ο οποίος καλείται να ερευνήσει το μυστήριο της εξαφάνισης του Μανώλη του μανάβη, ως απεσταλμένος της εφημερίδας Τρέχα Γύρευε.
Μία από τις δραστηριότητες των μαθητών/τριών ήταν να αποτυπώσουν σε χαρτί με τον δικό τους τρόπο τους ήρωες του κόμικ με σκοπό να φτιάξουν ένα άλμπουμ  το οποίο θα διατηρηθεί στη σχολική βιβλιοθήκη και θα συνοδεύει το κόμικ του Τριβιζά "Φρουτοπία". Και επειδή μία εικόνα ίσον χίλιες λέξεις ας απολαύσουμε παρακάτω τις δημιουργίες των παιδιών και ας θαυμάσουμε την καλλιτεχνική τους φλέβα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου