Το σχολείο μας

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ :
Διευθύντρια :Κοντοχρήστου Παναγιώτα ,
A' τάξη: Πηνελόπη Μανέτα,
Β' τάξη: Ευαγγελία Αθανασού,
Γ' τάξη: Καλλιόπη Μέλλιου,
Δ' τάξη: Σπυρίδων Τάκος,
Ε' τάξη: Ελένη Ρούσσα,
ΣΤ' τάξη: Ελένη Μπουρτζή ,
Αγγλικά: Μερτζανίδου Ειρήνη,
Γυμναστική : Λουκία Τσάπρα
Τμήμα Ένταξης: Αθανάσιος Κουζιώκας
Γαλλικά: Ψαρά Μίτση
ΤΠΕ: Ιουλία Ζάχου

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018

2ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Συγγραφής παραμυθιού 


Στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Συγγραφής Παραμυθιού έλαβαν μέρος με το παρακάτω παραμύθι οι μαθήτριες της ΣΤ' τάξης: Μαρία Αλεξίου, Αγάπη Ντινιακού, Δέσποινα Καραμαλή και Νικολέτα Ραβανού με συντονιστή εκπαιδευτικό τον κύριο Θανάση Μπουκουβάλα. Ευχόμαστε στις μαθήτριες καλή επιτυχία στον διαγωνισμό και να συνεχίσουν να έχουν την ίδια δημιουργικότητα και φαντασία. 
Παρακάτω παραθέτουμε το παραμύθι των μαθητριών όπως ακριβώς στάλθηκε στον διαγωνισμό. 

<<Ως την άκρη του ονείρου …»

Μία φορά και έναν καιρό ήταν ένα μικρό κοριτσάκι που το έλεγαν Αριάδνη .Στον ελεύθερο χρόνο της , συνήθιζε να κάθεται στον καναπέ της και να βλέπει στην τηλεόραση τα αγαπημένα της κινούμενα σχέδια και συγκεκριμένα ‘’Τις νεράιδες του ουράνιου τόξου.’’ Της άρεσαν τόσο πολύ που ακόμη προσπαθούσε να τις μιμηθεί, για παράδειγμα έπαιρνε το χώμα από τον κήπο του σπιτιού της και το μεταμόρφωνε σε νεραϊδόσκονη. Έκοβε τα παλιά της ρούχα σε κομμάτια και τα ένωνε με την βοήθεια της μαμάς της ράβοντάς τα με το σχήμα νεραϊδοφτερών.
  Μόλις έφτασαν λοιπόν τα πέμπτα της γενέθλια, ευχήθηκε να γίνει μια πραγματική νεράιδα και να πραγματοποιήσει μια περιπέτεια δράσης μαζί με τις ‘’Νεράιδες του ουράνιου τόξου’’.  Η ευχή της δεν άργησε να πραγματοποιηθεί, το ίδιο κιόλας βράδυ οι νεράιδες του ουράνιου τόξου αποφάσισαν να πάρουν το μαγικό τους φυλακτό που τους ένωνε με τον κόσμο των ανθρώπων. Μόλις οι νεράιδες έφτασαν αργά το βράδυ στο σπίτι της μικρής Αριάδνης και σιγουρεύτηκαν πως όλοι είχαν πέσει για ύπνο, αποφάσισαν να εμφανιστούν μπροστά της. Ξαφνικά η πλέον πεντάχρονη Αριάδνη είδε μπροστά της ένα πολύ έντονο και φωτεινό φως. Δεν πίστευε στα μάτια της, οι αγαπημένες της ηρωίδες είχαν εμφανιστεί πλέον μπροστά της. Ήταν όλες εκεί. Η Μαρία , η Νικολέτα , η Δέσποινα και η Αγάπη. Η Αριάδνη φώναξε από την χαρά της τόσο δυνατά μέχρι και που ξύπνησε τους γονείς της. Οι νεράιδες προσπάθησαν να την ηρεμήσουν όμως ήταν είδη πολύ αργά. Οι γονείς της έτρεξαν και μπήκαν στο δωμάτιό της, όταν όμως άνοιξαν την πόρτα του δωματίου της δεν είδαν τίποτα, κοίταξαν αριστερά, κοίταξαν δεξιά αλλά δεν είδαν τίποτα. Έτσι θεώρησαν πως η μικρή τους είχε δει έναν εφιάλτη.
    Ευτυχώς οι νεράιδες πρόλαβαν να φύγουν από το σπίτι της μικρής Αριάδνης αποφασισμένες να γυρίσουν πίσω στην χώρα τους . Όμως είχαν ξεχάσει πως πίσω τους είχαν αφήσει κάτι πολύ σημαντικό. Πετούσαν και πετούσαν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν. Έφτασαν στο μαγικό πέρασμα για να γυρίσουν πίσω ,όμως το πέρασμα δεν άνοιγε . Τότε κατάλαβαν πως είχαν ξεχάσει το μαγικό τους φυλακτό που τους ένωνε με τον μαγικό τους κόσμο. Όμως δεν μπορούσαν να ξαναγυρίσουν πίσω. Το μαγικό πρωτόκολλο των νεράιδων έλεγε πως αν δουν έναν άνθρωπο πάνω από μια φορά θα γίνουν και αυτοί άνθρωποι και δεν θα μπορέσουν ποτέ να ξαναπάνε στην νεραϊδοχώρα. Έτσι αποφάσισαν να καλέσουν με τα κολιέ επικοινωνίας  τον σοφό γέροντα . Εκείνος είχε την δυνατότητα να δει τους ανθρώπους όσες φορές ήθελε γιατί εκείνος ήταν μισός άνθρωπος και μισός από την νεραϊδοχώρα. Όταν επικοινώνησαν τελικά μαζί του ο σοφός γέροντας τους είπε:<< Σας δίνω όλες της μαγικές μου δυνάμεις. Προσοχή όμως αυτές θα διαρκέσουν μόνο 3 ώρες. Δεν θέλω να πάρετε το μενταγιόν και να έρθετε εδώ θέλω να φέρετε και το κορίτσι μαζί σας . Αυτό το κορίτσι είναι το εκλεκτό παιδί , αφού κράτησε το μαγικό φυλαχτό στα χέρια της , χωρίς να το πει σε κανέναν άλλον . Πιστεύω λοιπόν νεράιδες μου πως αυτό το κορίτσι μπορεί να μας σώσει από τον κακό Βασιλιά της χώρας μας. Μην  απορήσετε όταν ακούσετε τα λόγια μου . Είναι έξυπνη η μικρή και μην ξεχνάτε πως έχει μυαλό ανθρώπου και μπορεί να ξεγελάσει τον κακό βασιλιά Νυφίτσα.» Οι νεράιδες άκουσαν τον γέροντα σοφό και πήγαν πίσω για να πάρουν το φυλαχτό όπου θα τους οδηγούσε στον νεραϊδόκόσμο  τους και το μικρό κοριτσάκι όπου θα τους οδηγούσε στην ελευθερία από τον κακό βασιλιά Νυφίτσα.
   Το πρώτο στάδιο του σχεδίου είχε πετύχει καθώς η μικρή δέχτηκε αμέσως χωρίς καμία δεύτερη σκέψη την πρόταση των νεραϊδών και βρίσκονταν είδη στην νεραϊδοχώρα. Η μικρή Αριάδνη ένιωθε το όνειρο της να γίνετε πραγματικότητα αφού είχε την δικιά της νεραϊδόσκονη και τα δικά της επιτέλους πραγματικά φτερά . Τώρα το μόνο που τους έλειπε ήταν να καταστρώσουν το σχέδιο επίθεσης κατά του βασιλιά Νυφίτσα. Το πρώτο που έκαναν οι νεράιδες ήταν να μάθουν στην μικρή Αριάδνη τον κρυφό κώδικα τους για να επικοινωνούν ,έπειτα της έμαθαν πως να πετάει γρηγορά και τέλος της δείξανε το σχέδιο όπου  θα έπιαναν τον κακό βασιλιά .
   Το σχέδιο μάχης ήταν έτοιμο για εφαρμογή. Πρώτο βήμα ήταν ο αντιπερισπασμός ώστε να ελευθερώσουν και τις υπόλοιπες νεράιδες οπού τις είχε φυλακισμένες στις φυλακές του . Έτσι η Δέσποινα μαζί με την Νικολέτα έκαναν τον αντιπερισπασμό ,η Μαρία και η Αγάπη απελευθέρωσαν και τις υπόλοιπες νεράιδες ενώ η μικρή Αριάδνη νευρίασε τον βασιλιά ώστε να την πάρει στο κυνήγι και να πιαστεί στην παγίδα όπου είχε στήσει η ιδιά . Χειροκροτήματα, ουρλιαχτά, φωνές χαράς ,συγχαρητήρια ,ευχαριστούμε . Πόσες τέτοιες λέξεις άκουγε η Αριάδνη και χαιρόταν που βοήθησε τις αγαπημένες της νεράιδες αλλά και που το μεγαλύτερο όνειρο της είχε γίνει  πια πραγματικότητα. Έτσι συγκινημένη που ήταν είπε με δάκρυα χαράς στα ματάκια της << Μην μου έχετε ευγνωμοσύνη που μου δώσατε την ευκαιρία να πραγματοποιήσω ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά μου>>. Αυτή ήταν και η τελευταία λέξη όπου είπε στην νεραϊδούπολη αφού μετά αναγκάστηκε να τους αποχαιρετήσει και να τους ευχαριστήσει όλους . Έτσι είπε πάλι τα μαγικά λόγια και επέστρεψε στο δωμάτιό της με ένα σορό από μαγικές αλλά και ωραίες  αναμνήσεις …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου