Το σχολείο μας

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ :
Διευθύντρια :Κοντοχρήστου Παναγιώτα ,
A' τάξη: Πηνελόπη Μανέτα,
Β' τάξη: Ευαγγελία Αθανασού,
Γ' τάξη: Καλλιόπη Μέλλιου,
Δ' τάξη: Σπυρίδων Τάκος,
Ε' τάξη: Ελένη Ρούσσα,
ΣΤ' τάξη: Ελένη Μπουρτζή ,
Αγγλικά: Μερτζανίδου Ειρήνη,
Γυμναστική : Λουκία Τσάπρα
Τμήμα Ένταξης: Αθανάσιος Κουζιώκας
Γαλλικά: Ψαρά Μίτση
ΤΠΕ: Ιουλία Ζάχου

Τρίτη, 17 Απριλίου 2018

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 2018
ACTION AID
Μία εκστρατεία από μαθητές όλου του κόσμου… για τα παιδιά όλου του κόσμου! 


Η μαθητική εβδομάδα δράσης για την εκπαίδευση είναι μία ετήσια εκστρατεία που διοργανώνεται από την ActionAid. Στόχος της φετινής δράσης ήταν η ενημέρωση και δράση για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και πώς ονειρεύονται τα παιδιά τον πλανήτη το 2030.  Άραγε πώς θα είναι ο πλανήτης μας το 2030 όταν σχεδόν όλοι οι σημερινοί μαθητές θα είναι ενήλικες; Πόσο βιώσιμος θα είναι ο κόσμος μας; Υπάρχει κάποιο σχέδιο για να τον κάνουμε όμορφο και ειρηνικό πάλι;

Οι ερωτήσεις είναι πολλές και δύσκολες αλλά τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο που δεσμεύει τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών να προσπαθήσουν να εξαλείψουν την ακραία φτώχεια, να μειώσουν τις ανισότητες και να καταπολεμήσουν την απειλή της κλιματικής αλλαγής έως το 2030.
Το σχέδιο για να πετύχει πρέπει να δραστηριοποιηθούμε όλοι μας!
Και το σχέδιο αυτό είναι οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης ή αλλιώς οι 17 Παγκόσμιοι Στόχοι, οι οποίοι ήταν και το θέμα της φετινής 13ης Εβδομάδας Δράσης
 Μέσα από τη Μαθητική Εβδομάδα Δράσης, μαθητές/τριες από όλη την Ελλάδα παίρνουν θέση για τη δικαιοσύνη και την ισότητα στον κόσμο. Μετατρέπουμε τα σχολεία  σε χώρους υπεράσπισης του πλανήτη με δράσεις και εκδηλώσεις που ενώνουν τους πολίτες για να αναλάβουν δράση ώστε να χτίσουμε έναν κόσμο χωρίς ακραία φτώχεια μέχρι το 2030. 
Ο καρπός της φετινής  συμμετοχής στην Εβδομάδα Δράσης 2018 ήταν μια δράση, μια ιδέα, μια έμπνευση που θα αποτυπωθεί σε ένα αυτοσχέδιο περιοδικό ή αλλιώς σε ένα fanzine. Τα fanzine από όλα τα σχολεία θα συγκεντρωθούν από την ActionAid και έτσι θα δημιουργηθεί μια μοναδική μαθητική συλλογή Φανζίν με τίτλο ΠΛΑΝΗΤΗΣ 2030.
Στο σχολείο μας ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή από όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες οι οποίοι ενημερώθηκαν για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και η δημιουργία των φανζίν που φτιάξανε δίνουν ελπίδα και έμπνευση για έναν πιο δίκαιο και ευήμερο κόσμο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου